Selena werkt sinds 2012 als visagist, hairstylist en grimeur  in de film-, tv-, muziek-, fashion- en theaterwereld. Zo was zij werkzaam bij o.a. de films Fashion Chicks, de Dirigent  en het RTL4 programma  ‘het familie portret’. Daarnaast werkte zij mee aan talloze photoshoots en commercials (o.a. Ministerie van Buitenlandse Zaken, Consumentenbond, Dubline, Specsavers, Mediamarkt en Weddings Bruidsmode). Ook is Selena vaak te vinden achter de schermen bij modeshows voor verschillende ontwerpers. Zo reisde zij samen met ontwerper Sepehr Maghsaoudi mee naar Parijs en hielp hem in Nederland voor nog wel 14 andere collecties met het haar en de make-up. Ook werkte zij meerdere jaren op de LXRY Beurs voor o.a. Marjan Strijbels, Anna Grogorian en Ronals Kolk.

Daarnaast werkte zij in Antwerpen mee aan de wereldberoemde opera AIDA.  Naast al deze uiteenlopende opdrachten verzorgde zij met veel passie voor al meer dan 200 bruiden hun haar en make-up.

13 vragen aan Selena

Mijn naam is Selena en ik ben allround make-up artist en hairstylist. Vanaf 2012 ben ik zzp’er in dit vakgebied.

Ik ben geboren in Den Haag en ben met 1 been in Zuid Limburg opgegroeid.

Ik ben begonnen bij Hairpoint in Den Haag. Daarna heb ik ‘Mieke Petiet’ in Amsterdam gevolgd om de techniek nog beter onder de knie te krijgen van dit mooie vak.

Mieke Petiet stond heel goed aangeschreven. Ik wilde graag een hoogwaardige opleiding doen waarbij ik zeker wist dat het mij mooi werk en uitdagende opdrachten gingen opleveren.

Van mijn grootste hobby heb ik gelukkig mijn werk kunnen maken. Iedere opdracht is weer een feestje. Maar naast visagie houd ik van het strand, lekker de natuur in, af een toe een concert of spa-dagje en lekker buiten zijn. Mijn familie en vrienden vind ik heel belangrijk, daar spendeer ik dan ook veel tijd mee.

Natuurlijk mijn thuis, volgens mij gaat er niets boven je eigen plekje waar je heerlijk tot rust kunt komen. Er zijn daarnaast wel een paar prachtige plekjes in Italië waar ik geen genoeg van kan krijgen. Heerlijk struinen door de kleine mooie straatjes met prachtige vergezichten. Lago de Como, Peruga, Siena, Rome. Ook heb ik in Indonesië prachtige plekjes ontdekt.

Ik word vrolijk van de zon, muziek, blije klanten en een creatief team om me heen die samen een mega tof resultaat neerzetten.

In mijn jaren die ik werkzaam ben als make/up specialist ben ik ook adviseuse geweest bij Sephora en ICI Paris XL. Hier heb ik heel veel geleerd over o.a. huidverzorging. Verzorging van de huid en goede voeding is zo belangrijk! Vooral het reinigen is het belangrijkste. Ik denk dat iedere vrouw een fles micellair reinigings water in huis moet hebben, zacht voor je huid en met een mega fris resultaat.

In mijn jaren die ik werkzaam ben als make/up specialist ben ik ook adviseuse geweest bij Sephora en ICI Paris XL. Hier heb ik heel veel geleerd over o.a. huidverzorging. Verzorging van de huid en goede voeding is zo belangrijk! Vooral het reinigen is het belangrijkste. Ik denk dat iedere vrouw een fles micellair reinigings water in huis moet hebben, zacht voor je huid en met een mega fris resultaat.

Ik probeer soms wat looks uit, het is tenslotte mijn vak. Maar ik ben ook geregeld van de “less is more” look. Een subtiele eyeliner, mooie mascara en een tof lipstick kleurtje kan al heel veel doen.

Mijn haar is lang en ook daarin wissel ik vaak. Een lekkere hoge staart of knot vind ik leuk en is makkelijk tijdens het werk.

Ik heb een hele diverse kledingkast waar van alles wat inhangt. Van een tuinbroek met een lekker simpel shirtje tot mooie zijden jurkjes en rokjes. Voor een feestje vind ik het heerlijk om me op te doffen. Door de weeks een leuk spijkerbroekje met een T-shirt en gympen of hoge hakken eronder.

De afwisseling! De ene dag sta je op het strand te werken, de andere dag weer op een filmset. De mensen waar je mee werkt, de creatieve processen die tot stand komen, er is zoveel moois wat dit werk zo leuk maakt: geen dag is hetzelfde!

Genieten van wat ik doe en mooie creatieve gezellige mensen om me heen hebben en houden!