Sinds 2018 werkt Brigittta officieel als visagiste en hairstyliste. Haar droom is om iedereen blij te maken door het ware karakter van de klanten te accentueren met make-up en hairstyling. Door haar opleiding die ze in Amsterdam gevolgd heeft, heeft zij goede contacten opgedaan voor allerlei uiteenlopende opdrachten zoals fashion shows zoals bij de Mastery of LXRY en Salonè della mode fashion week. Ook verzorgde zij de make-up en hairstyling voor commerciële shoots van bijvoorbeeld Kenzo, Foot Locker, Tommy Hilfiger & Spicy Scarf en werkte zij samen met verschillende designers voor fashion shoots.

Brigitta volgt regelmatig workshops en cursussen in binnen- en buitenland om van alle trends op de hoogte te blijven en haar passie opnieuw uit te dagen. Menig bruidje hielp zij al bij de mooiste dag van hun leven en ook reisde zij een aantal keer naar het buitenland voor pre-wedding shoots.

13 vragen aan Brigitta

Mijn naam is Brigitta en ik ben een allround make-up artist en hairstylist die haar werk met liefde en plezier doet, elke dag weer.

Ik ben geboren op 31 Juli 1991 te Yogyakarta, Indonesië en daar heb ik gewoond tot mijn 25e. Daarna verhuisde ik naar Nederland in 2016 om mijn passie te volgen als visagist. Nederland is mijn thuis. Ik heb eerst in Leiden gewoond en nu woon in Den Haag.

Toen ik op Hogeschool zat, miste ik iets in mijn leven. Toen realiseerde ik me dat ik iets creatiefs moest doen. In 2015 was ik op vakantie in NL en toen ben ik op zoek gegaan naar visagie cursussen. Toen ik een particuliere visagie opleiding in Amsterdam vond heb ik me direct aangemeld.

Dat is super simpel: omdat ik tijdens deze opleiding al gelijk veel opdrachten zou krijgen en en dus ervaring zou opdoen. Wat voor mij het belangrijkste was, is dat ik een goed netwerk kon opbouwen.

Ik mocht mezelf blijven en de vrijheid als een artist wordt op prijs gesteld. Ik leerde alles: van naturel tot extreem. Na mijn opleiding werd ik assistent van mijn docent en daar heb ik veel van geleerd.

Tijdens mijn vrije tijd zoek ik altijd wel iemand die ik op kan maken, want ik hou ervan om de nieuwe trends qua haar en makeup uit te proberen. Dus ik vraag dan mijn familie, vrienden, of eigenlijk iedereen wel om een keer model voor mij te staan. Je kunt dus wel zeggen: ‘Mijn werk is mijn hobby’. Ik sport ook veel: ik doe aan fitness, yoga, snorkelen en boxen en natuurlijk ga ik graag op vakantie en spendeer veel tijd met mijn dierbaren.

Er zijn veel mooie plekken waar ik me thuis kan voelen en die ik mooi vind. Zoals Amsterdam, Nieuw Zeeland, Ijsland, Amerika.. Maar de plek waar ik het allerliefste zou willen wonen is Nieuw Zeeland. Ik houd van de natuur en de rust, daar kan ik mijn inspiratie vinden.

Dat ik nog steeds vooruitgang zie in mijn werk. Want ik wil mijzelf elke dag blijven verbeteren als artist. Verder word ik vrolijk van de natuur waarin ik echt kan relaxen en veel creatieve ideeën krijg. Mijn familie, vrienden en dieren zijn het licht in mijn leven.

Voor dag make-up zou ik zeggen: lipstick of een beige of licht roze blush.
Voor avond make-up zou dat iets zijn met wat meer kleur zoals donkerdere oogschaduw kleuren of een opvallende lipstick. Vooral belangrijk is dat je je huid goed verzorgd met skincare.

Ik doe iedere dag mijn haar en make-up. Mijn haar moet gestyled worden en qua make-up gebruik ik eyeliner, concealer en een lipgloss.

Ik hou van een moderne minimalistische, chique tomboy stijl omdat het comfortabel  is en ik niet elke keer naar de spiegel hoef te rennen om te checken of alles wel goed zit, hahaha 😉

Dat is de afwisseling! Ik hou van uitdagingen en iedere dag is anders.

Verder blijven groeien als artist. Flexibel blijven en iedereen blij maken met mijn werk!