Lisanne Gabriëlle den Ouden werkt sinds 2011 als visagist, hairstylist, grimeur en stylist in de film-, tv-, muziek-, fashion- en theaterwereld. Zo was zij werkzaam bij o.a. Het Nationale Toneel, 24Kitchen, de opera Carmen, omroep Max, Net5, Soldaat van Oranje, KRO NCRV, Fashion Chicks de film, RTL4, Beauty and the Beast en Ciske de Rat. Daarnaast werkte zij mee aan talloze korte films, photoshoots en commercials (o.a. Trouw, Nationale Nederlanden en Ziggo Dome) en werkte zij regelmatig samen met grote namen uit de DJ scène zoals Armin van Buuren, Oliver Heldens, Sander van Doorn en Ummet Ozcan. Naast het ‘grotere werk’ verzorgde zij met alle liefde voor al meer dan 200 bruiden hun haar en make-up.

In 2017 werden de aanvragen teveel voor een persoon, wat Lisanne deed besluiten ‘team Color Me Up’ op te richten. Ze verzamelde een groep spontane, hardwerkende en creatieve meiden om haar bij al het leuks wat langs komt te helpen. Kom meer over dit creatieve en spontane team te weten door op hun naam te klikken! 🙂

13 vragen aan Lisanne

 

Mijn naam is Lisanne den Ouden, een altijd enthousiaste allround make-up artist, hairstylist en stylist en eigenaresse van Color Me Up sinds 2012.

Ik ben geboren op 11 december 1991 in het ziekenhuis van Haarlem. Ik heb tot mijn 17e in het kleine dorpje Abbenes gewoond. Toen ik ging studeren verhuisde ik naar Leiden waar ik tot december 2017 gewoond heb. Momenteel woon ik met heel veel plezier op het randje van Den Haag in Voorburg.

Na het behalen van mijn havo diploma heb ik een jaartje de opleiding tot interieurstyliste gevolgd op het Hout en Meubileringscollege, maar ben toen toch geswitcht naar de opleiding ‘Allround grimeur’ aan het ROC van Amsterdam.

Vroeger wilde ik altijd zelf op het podium staan. Zingen, dansen en acteren. Na veel proberen en erg ver te zijn gekomen ging die droom helaas aan mijn neus voorbij. Ik besloot het in dezelfde wereld te zoeken en wist doordat ik als kind weleens in een film of serie figureerde hoe het er op de set aan toe ging en welke disciplines daarbij kwamen kijken. Zodoende kwam ik bij mijn vak uit. Ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze; ik geniet achter de schermen intens en zing soms stiekem gewoon een stukje mee.

We hadden maar 3 klassen, elk jaar een. We waren dus net een grote familie en de sfeer was daardoor heel relaxt. Docenten noemde je bij de voornaam en lunchten gewoon gezellig mee. Daarnaast waren de lessen altijd heel veelzijdig en kreeg je veel creatieve vrijheid.

Theater, muziek, film, gedichten lezen&schrijven en uiteraard gezelligheid met familie en vrienden in combinatie met een goed glas wijn en heerlijk eten! Daarnaast vind ik het heerlijk om af en toe eens de voetjes van de vloer te gooien op een leuk festival of feest.

Ik houd heel erg van mijn cozy huisje op de rand van het mooie Den Haag, waar mijn werk ook goed zichtbaar is. Er staan theaterlampen, aan de muren hangen foto’s van mijn werk en er staan theaterstoelen. Ik draai daar graag muziek en ik probeer altijd fleurige bloemen op tafel te hebben. Heerlijk met een kop thee knuffelen met mijn dikke rode kat Robbie, ik heb echt geluk met dat plekje. Als ik internationaal moet gaan is dat toch het idyllische Cannero in Italië of het magische Marrakech in Marokko.

Ik ben echt iemand met een roze bril, ik kan van hele kleine dingen genieten. Naast het gelukkig maken van mensen met mijn werk kun je dan denken aan bijvoorbeeld: een lachend kind, bloemen, de zon, picknicken in het park, cocktails op het strand, heel hard meezingen met de radio in de auto, lekker eten, los gaan op de dansvloer alsof niemand je ziet, gelukkige oude mensen (ik ben gék op mijn omaatje!), mijn kat en het meest van alles: de liefde! <3

Pfoe, dat is moeilijk! Het liefst zou ik iedereen een heel tasje geven, haha! Ik kies er stiekem toch 2.. een goede concealer voor dagen na weinig slaap en een lipstick in een goede kleur. Een kleurtje op je lippen doet zo veel voor je gezicht!

Het verbaast veel mensen altijd dat ik zelf niet elke dag van top tot teen opgetuigd ben. Ik werk al zo veel met haar en make-up dat ik het soms heel lekker kan vinden om even make-uploos een boodschapje te halen en dat maakt mij dan ook weinig uit. Maar meestal doe ik wel wat meer hoor: ik zet mijn wenkbrauwen aan, schaduw mijn wangen wat in, breng uiteraard wat mascara aan en het liefst ook een lippenstift. Als ik tijd over heb of in mijn ‘make-up-bui’ ben voeg ik daar nog een mooie oogschaduw aan toe.

Qua haar heb ik geluk, ik heb een slag in mijn haar waardoor ik er alleen een goed stylingproduct in hoef te kneden et voîla: Klaar! Als ik aan het werk ben doe ik het vaak in een knot, zodat het niet in de weg zit.

Ik denk dat als je aan mijn vrienden zou vragen mijn stijl te omschrijven ze zouden zeggen: ‘Lisanne’. Ik heb echt van alles in mijn kast hangen. Ik ben gek op vintage, maar kan er soms ook echt van genieten om zonder reden op chique te gaan met een kokerrok, blouse en hakken. De volgende dag zie je me misschien weer in een skinny jeans met een groot shirt en gympen. Hoe ik me voel, zo kleed ik me, en ik vind dat veel meer mensen dat zouden moeten doen!

Dat het zo afwisselend is. De meest gestelde vraag aan mij is wat ik nou het liefste doe qua werk: theater, film, photoshoots, tv, bruidjes, etcetera. En mijn antwoord blijft hetzelfde: ik kan en wíl niet kiezen! De afwisseling van zowel het werk als de mensen om mij heen maakt het juist zo leuk. Theatermensen zijn vaak heel anders dan filmacteurs en bij bruidjes ben je bij de mooiste dag van hun leven. Ik heb gewoon een hele leuke baan!!

Op werkgebied hoop ik dat ik nog heel lang hetzelfde mag blijven doen en dan het liefst zo afwisselend mogelijk. Ik leer bij elke opdracht nog steeds nieuwe dingen en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Qua privé droom ik na al die bruidjes toch zelf ook stiekem van een mooie jurk, een heerlijke taart en een groot feest met al mijn vrienden en familie om de liefde te vieren, ik weet nu in ieder geval hoe het moet ;)!