Charmaine is sinds 2017 allround visagiste en hairstyliste. Daarnaast is zij ook youtuber, en maakt zij al vanaf 2013 diverse beautyvideo’s. Je zou kunnen zeggen dat beauty/ uiterlijke verzorging er met de paplepel is ingegoten en absoluut haar grootste passie is. In 2017 heeft ze de keuze gemaakt om haar baan in de kapsalon op te zeggen en zich volledig te focussen op visagie en hairstyling. Zo heeft zij al aan behoorlijk wat photoshoots meegewerkt, van beauty tot editorial maar ook veel fashion. Charmaine is ontzettend leergierig en wil er graag alles uithalen wat erin zit, daarom volgt zij nog steeds meerdere malen per jaar diverse masterclasses om altijd up to date te blijven van alle technieken en trends. Naast dat zij er voor zorgt dat jij er op jouw mooiste dag fantastisch uitziet, geeft ze je ook een fijne peptalk om zo ook je inner-beauty te laten stralen.

13 vragen aan Charmaine

Mijn naam is Charmaine, ik woon in Gorinchem met mijn ouders. Sinds 2017 ben ik allround allround visagiste en hairstyliste. Daarnaast ben ik youtuber en werk ik in Utrecht als recruiter.

Ik ben geboren in Gorinchem, opgegroeid in Gorinchem en Woudrichem. In 2018 zijn we weer terug verhuisd naar Gorinchem.

Hihi heb je even ;)?

– Nederlandse kappersacademie Rotterdam

– B academy Complete hairstylist Amsterdam

– Baron Academy Weesp

– All round visagie Dutch Beauty academy Amsterdam

– Art of Colors Advanced Class

– En daarnaast diverse masterclasses door grote namen uit de industrie

Omdat beauty & uiterlijke verzorging al van kleins af aan mijn grootste passie waren, de manier voor mij om mijn creativiteit te uiten en met mensen bezig te kunnen zijn.

Dat ik steeds beter werd en alsmaar nieuwe technieken leerde waar ik mijn eigen touch aan kon geven.

Winkelen (vooral make-up), naar de film gaan, uit eten gaan met vrienden & YouTube video’s maken.

Thuis, lekker knus bij mijn ouders!

Als ik zie dat de mensen om mij heen en waar ik van houd gelukkig zijn, maar ook als ik zelf weer een nieuwe stap heb gemaakt in mijn carrière.

Dan kies ik toch voor highlighter, om een mooie glow te geven aan elke look.

Mijn haar meestal los en met een beetje volume poeder voor iets meer volume, en qua make-up is het eigenlijk elke dag anders. Ik houd ervan om te spelen met kleuren en ik ben vooral dol op oogschaduw.

Casual vrouwelijk met een stoere twist. Zeker tijdens mijn werk draag ik zwart omdat het zowel chic als casual kan.

Dat geen een dag, geen een shoot en geen een bruiloft hetzelfde is, ik houd van een uitdaging en elke dag anders!

Voor in de toekomst hoop ik nog veel meer bruiden te kunnen helpen op de mooiste dag van hun leven en ook meer internationaal te gaan werken.