Danique is vanaf 2011 werkzaam in de fashion- en theaterwereld als grimeur, visagiste en hairstylist. Ze is opgegroeid in een gezin waar beauty en fashion hoog in het vaandel staan. Haar vader en moeder zijn kapster en haar oom grimeur. Ze werd nieuwsgierig en stond als klein kind haar opmaakpoppen op te maken en vlechtjes te maken in het haar. Dus het was geen verrassing dat Danique ook in de beautywereld ging werken. Leergierig is ze nog steeds en daarom blijft ze zichzelf ontwikkelen door cursussen en workshops te volgen. Wat ze vaak over Danique zeggen is dat ze een hele fijne energie uitstraalt. Zo’n belangrijk moment uit je leven als je huwelijk wil je het liefst ontspannen kunnen beleven en dat kan bij haar. Ze geeft ook facepaint workshops en is enorm creatief. Ze blijft zichzelf uitdagen en in haar vak kan dat gelukkig iedere dag!

13 vragen aan Danique

Mijn naam is Danique, allround make-up artist, grimeur en ontzettend creatief. Al jaren werk ik in het vak en word ik blij wanneer ik iemand blij kan maken met een mooie look.

Ik ben op 4 oktober 1992 geboren in het dorpje Linne, daar ben ik ook opgegroeid. Ik woon nu in Eindhoven samen met mijn vriend.

In 2009 ben ik begonnen aan de opleiding ‘Allround grimeur’, vanaf dat moment vind ik het heerlijk om iemand blij te maken met zijn of haar wens. Van een prachtige bruid op de mooiste dag van haar leven tot een griezel voor Halloween.

Mijn oom is ook grimeur en ik mocht vaak met hem mee een kijkje nemen achter de schermen. Toen werd ik verliefd op het vak en ben ik de studie tot ´allround grimeur´ gaan volgen.

Door de diversiteit: van een kapsel tot aan een make-up en zelfs grime. Ik kan erg creatief zijn in mijn vak.

Oei, waar moet ik beginnen. Ik voetbal al jaren, ik hou van koken, ik teken graag, ik ga met veel plezier een avondje uit, ik maak van niets iets en ga maar door. Vervelen doe ik me nooit.

Oost west, thuis best.

Mascara en het liefst ook een wenkbrauwpotlood, wenkbrauwen geven een gezicht mimiek. Je krijgt een veel sprekendere uitstraling en een meer open blik.

Ik draag het liefst een natuurlijke make-up. Ik heb het geluk met volle wenkbrauwen, daar doe ik weinig tot niets aan. Verder draag ik altijd mascara en draag graag een lippenstift. Maar iedere dag is anders, dus ook mijn make-up is iedere dag anders. Soms weinig tot niets en soms ga ik helemaal los, dat geldt ook voor mijn kapsel. I like it.

Vrouwelijk met een stoere touch.

Iemand zich prachtig laten voelen!

Ik blijf me ontwikkelen maar geniet van dag tot dag.
Wat de toekomst me zal geven? Ik ga het beleven.