Na jarenlang in de IT gewerkt te hebben heeft Esmiralda zich omgeschoold tot visagiste en hairstyliste en werkt sinds 2017 dan ook als freelance in dit vakgebied en als docent in make-up bij de academy waar ze zelf ook les heeft gehad.
Make-up en haar is passie en ze vindt het geweldig om de schoonheid van mensen nog meer te accentueren en haar kennis over te dragen.
Ze heeft al vele shoots gedaan, meegewerkt aan shows, commercials, magazines, video’s, album-covers en voorbereidingen voor de coiffure awards.

Ook heeft ze al voor vele bruiden het haar en de make-up verzorgt voor één van hun mooiste momenten in hun leven, iets waar ze erg blij van wordt!

13 vragen aan Esmiralda

Mijn naam is Esmiralda, ik werk sinds 2017 met veel plezier als freelance visagist en hairstylist en sta als docent voor de Makeup Artist Class bij de Academy waar ik alles geleerd heb.

Ik ben geboren getogen in Sommelsdijk, een dorpje op Goeree-Overflakkee (Zuid-Holland). Als begin twintiger ben ik verhuisd naar de omgeving Den Haag waar ik tot 2017 met veel plezier heb gewoond. Nu woon ik in Loenen, een mooi klein dorpje net onder Apeldoorn.

Mijn vooropleidingen zijn vooral administratief-, IT- en facilitair gericht. In 2016 heb ik de Make-up artist Class en daarna de Hairstyling Class bij JDO Academy gevolgd. En ik blijf mezelf bijscholen door workshops en cursussen te volgen.

Ik voelde in alles dat ik iets creatiefs wilde doen en make-up vond ik altijd al leuk. Ik ben toen bij JDO Academy terecht gekomen.

Alles! Er ging een wereld voor me open. Niet alleen op gebied van make-up en hairstyling, de technieken en alles waar je op moet letten. Ook de sfeer was en is nog steeds heel goed, dat is ook de reden dat ik ben blijven hangen.

Make-up en haar! Hoe mooi is het om van je hobby je werk te maken?? Verder houd ik van dansen.

Dat is niet één specifieke plek. Men zegt wel: “Home is where the heart is” en zo is het voor mij.

Er is zoveel waar ik vrolijk van word. Gezelligheid, lekker eten, nieuwe dingen en plaatsen ontdekken, muziek, de natuur.

Ik sluit me aan wat al eerder genoemd is, iets om de wenkbrauwen mee aan te zetten en concealer voor een wat frissere en egalere look en mascara.

Mijn haar föhn ik vaak droog en soms met een borstel wat naar binnen om het wat netter te maken. Mijn make-up routine is wat uitgebreider: ik draag vaak foundation, wat blush en een highlighter, mijn wenkbrauwen wat aangezet en mascara.

Die wisselt, het moet in ieder geval comfortabel zitten maar ik stem mijn kleding wel af op de situatie. Als ik aan het werk ben draag ik vaak zwart maar als ik naar een bruid ga, draag ik wel wat kleur.

De diversiteit in opdrachten en de blijdschap en dankbaarheid van een de dame in je stoel als ze haar make-up en haar ziet wanneer ik klaar ben.

Gelukkig en gezond en dat ik met passie en liefde mijn vak kan blijven uitoefenen. Hierin blijven leren en groeien.