Linda werkt al ruim 12 jaar als kapster aan huis. In 2014 heeft ze de opleiding allround grimeur afgerond bij Studio Bessels in Hilversum en sindsdien werkt ze ook als visagist, hairstylist en grimeur in de film-, tv-wereld, muziek-, fashion- en theaterwereld. Zo was zij werkzaam bij o.a. Lucia de B, Tonio, Noord Zuid, Storm, Huntherstreet, Het geheime dagboek van Hendrik Groen en Een goed stel hersens. Daarnaast werkte ze mee aan verscheidene korte films, commercials en photoshoots voor o.a. BPFBouw, Amstel Bier en Bol.com.

Naast de commerciële opdrachten maakt zij ook graag tijd vrij om bruiden te laten stralen op de dag van hun leven door hun haar en de make-up te verzorgen. Dit deed zij al voor zo’n 80 dames.

13 vragen aan Linda

Ik ben Linda: kapster, visagist, hairstylist en grimeur!

Ik ben geboren in Eerbeek, een klein gezellig dorpje in Gelderland. In 2008 ben ik samen met mijn grote liefde verhuist naar Apeldoorn.

Na de Havo heb ik de opleiding tot schoonheidsspecialist en kapster gevolgd en afgerond. Jaren later kwam de opleiding tot allround grimeur daarbij, deze heb ik gevolgd bij Studio Bessels in Hilversum.

Ik hou heel erg van afwisseling.. en dat heb ik nu! De ene dag kom ik bij de mensen thuis om hun haren te knippen en te kleuren, de volgende dag sta je op een film set te werken en de dag daarna ben je iemand in een zombie aan het veranderen.

 De variatie en verscheidenheid die we daar aangeboden kregen.

Hmm.. die heb ik niet echt! Ik vind wel heel veel dingen leuk om te doen. Lekker een hapje eten met vrienden, bioscoopje pakken, wandelen in het bos. Dansen in de woonkamer als niemand kijkt en bankhangen op zondag in je onesie 😉

Er zijn zóveel mooie plekjes met elk hun eigen herinnering/moment. Samen met mijn vriend kan ik genieten van de kleine dingen.

Goede muziek, de frisse lucht na een regenbui, lekker relaxen na een dag hard werken. En natuurlijk tevreden klanten!

Mascara en concealer. Mascara voor een open blik en concealer om eventuele vlekjes weg te werken zodat je er gelijk frisser uitziet.

Ik heb meestal alleen een lijntje onder en boven mijn oog met mascara. Met een feestje is het natuurlijk leuk om even uit te pakken.

Het werken met verschillende soorten en type mensen. En de variatie in het werk.

 Ik hoop op een goede balans tussen werk en privé. Zodat ik kan blijven doen waar ik mij goed bij voel. Lekker afwisselend werk met haar, make-up en grime.