Marissa is sinds 2014 werkzaam als zzp’er als hairstyliste, grimeuse en visagiste. Ze voert haar werk uit in de film-, fashion-, musical-, theater-, tv- en operawereld. Zij werkte onder andere voor de musicals: The Color Purple, Oorlogswinter en  Op een mooie pinksterdag. In de Opera wereld is zij actief zowel in Nederland als op Malta. Deze zomer werkt zij voor het tweede jaar als hoofd voor de Opera Aïda in Nederland en in Valetta, de hoofdstad van Malta. In 2019 is zij voor het 7e jaar actief in het kap en grime team van Opera2day. Naast alle shows, werkt zij ook aan commercials, photoshoots en tv opnames én staat zij altijd klaar om bruiden extra mooi te maken. Dit doet zij al een aantal jaar met veel plezier, bij ondertussen zo’n 150 huwelijken.

13 vragen aan Marissa

Mijn naam is Marissa en ik voer al heel wat jaartjes met ontzettend veel plezier mijn werk uit. Ik ben werkzaam voor Color Me Up sinds 2016.

Ik ben geboren en getogen in Den Haag. Ik ben dus officieel Hagenees. Ik reis door heel Nederland voor verschillende klussen en zie daardoor veel mooie plekken. Toch voel ik me écht thuis, hier in Den Haag.

Toen ik op het VMBO zat, was al snel duidelijk dat ik iets creatiefs moest gaan doen. Ik was nog te jong om mee te mogen doen met de audities voor de allround special make-up artist opleiding in Amsterdam. Daarom heb ik de versnelde opleiding tot kapster gedaan in Leiden. Twee jaar later kon ik, met mijn allround kapster diploma op zak, wel deze auditie doen. De opleiding tot allround make-up artist heb ik succesvol afgerond. Sinds dien ben ik full time aan het werk als zzp’er.

Heel simpel, tijdens deze opleiding kwamen er namelijk drie grote passies van mij tot hun recht:
-Creatief bezig zijn
-Mensen mooi maken, en daardoor meer zelfverzekerd
-mijn liefde voor musical, theater en opera.
Tijdens mijn opleiding leerde ik deze dingen te combineren, waardoor ik dus altijd met plezier mijn werk uitvoer.

Dat ik zelf opzoek mocht naar stages, mijn stage uren dus zelf in mocht vullen. Zo kon ik mijn creativiteit combineren met mijn andere passie, reizen. Ik wilde meer ervaring opdoen en besloot anderhalve maand stage te lopen bij Teatro Real in Madrid. Meteen daarna twee en een have maand in Buenos Aires. Op de opleiding zelf kon ik mijn creativiteit uiten door creaties te maken die ik altijd al in mijn hoofd had. 

Creatief bezig zijn, en dat op heel veel verschillende manieren. Ik ben voornamelijk creatief bezig tijdens mijn werk achter de schermen bij shows. Maar als ik thuis ben, ben ik creatief op een andere manier. Ik schrijf graag liedjes, speel wat op mijn gitaar, hou van zingen en speel ook af en toe nog een riedeltje op de piano.
Ik hou van reizen, en ik heb al veel landen bezocht in onder andere zuid- Amerika en Azië.
Als ik dan echt móet kiezen, ga ik voor de Iguazu, één van de zeven wereld wonderen tussen de grens van Argentinië en Brazilië.

Van terrasjes, het strand, reizen, vrienden, familie, sporten, dansen, zingen, piano spelen, gitaar spelen en van mijn werk. 

Mag ik er maar 1 kiezen? Het worden er 3:
1) Een Concealer, voor de oneffenheden.
2) Een goede dagcreme, voor de basis van je make-up.
3) Een wenkbrauwpoeder, om je wenkbrauwen, en waardoor dus je hele gezicht, iets op te liften.

Oké en een kleine mascara.

Ik hou van de natural look, dan  doe ik altijd mijn wenkbrauwen en breng ik concealer aan op mijn oneffenheden. Ik maak de look dan af met mascara.

Mocht ik een feestje, event of iets meer tijd hebben gebruik ik bronzer, eyeliner of lippenstift. Ik probeer altijd het accent te leggen op 1 ding, zodat ik elke keer een andere look kan creëren die goed bij mijn outfit past.

Ik kan niet voor 1 look kiezen, ik kleed me zoals ik me die dag voel. Mijn lievelings kleur voor kleding is zwart, omdat het altijd kan. Het is netjes, kan sjiek zijn, het is goed te combineren met andere kleuren en achter de schermen moet ik altijd zwart gekleed. Ik hou van sneakers, maar naar een première ga ik opgedoft met hoge hakken en bewijze van in een bloemetjes jurk. Ik kan dus niet écht niet voor 1 stijl kiezen.

Dat geen enkele dag hetzelfde is.

In de toekomst heb ik een mooi huis met een atelier erin. Waar ik mijn creativiteit de vrije loop kan laten gaan.