Marloes is zo’n beetje alles wel geweest. Ze heeft gewerkt als stewardess, gestudeerd voor cultureel antropoloog en ontwikkelingssocioloog; waarnaast ze als bijbaan in een parfumerie werkte en daarna is ze gaan werken als project assistent… maar uiteindelijk komt ze steeds terug bij haar grootste passie: make-up. Doordat ze hiervoor meerdere cursussen heeft gevolgd in haar parfumerie-tijd en ook een opleiding visagie succesvol heeft afgerond kon zij hier uiteindelijk zelfs les in geven.

Kleine dingen uit het leven maken haar ontzettend blij maar ook zoiets als jou helpen bij een van jullie belangrijkste dagen ooit, laat haar stralen zodra ze jouw lach ziet na haar make-up of hairstyling! Marloes begon vooral met photoshoots en bruidsmake-up, maar is nu ook steeds vaker op de film-set te vinden, iets wat zij ook erg interessant vindt.

13 vragen aan Marloes

Mijn naam is Marloes, afgestudeerd Cultureel Antropoloog en Ontwikkelingssocioloog en daarnaast gediplomeerd make-up artist.

Ik ben geboren in het mooie Leiden, opgegroeid in het fijne Oegstgeest en sinds twee jaar woon ik weer in Leiden.

Na het behalen van mijn have diploma ben ik een HBO opleiding toerisme op Hogeschool TIO gaan volgen. Na het behalen van mijn propedeuse ben ik naar de Universiteit gegaan om Culturele Antropologie en Ontwikkelingsociologie te studeren. Naast mijn studies heb ik als bijbaan in een hele leuke parfumerie gewerkt waar ik altijd bezig was met make-up en beautyschools gaf. Toen ik afgestudeerd was heb ik een paar jaar gevlogen als stewardess maar kon dit werk niet goed meer combineren met mijn grote passie: visagie.

Altijd al was ik geïnteresseerd in mensen, sociale verhoudingen en het ontstaan van menselijk gedrag. Ik vind het enorm interessant om te leren over verschillende culturen en waarom mensen zich gedragen zoals dat ze doen. De keuze voor de visagie opleiding heb ik gemaakt omdat ik alle kneepjes van dit mooie vak wilde leren en daar ook echt een diploma in te halen om zo voor mijzelf te kunnen beginnen.

Tijdens mijn studie heb ik ontzettend veel geleerd over mensen en sociaal gedrag. Te vaak en te snel oordelen mensen over elkaar of krijgt iemand een label opgeplakt. Het is mooi om met open blik naar de samenleving en/of gemeenschappen kijken, mensen in hun waarde te laten en objectief te zijn. Tijdens mijn make-up opleiding hebben we veel verschillende looks geleerd, we hadden een kleine groep met studenten en een heel ervaren leraar die ook nog steeds werkzaam is in het veld.

Samen zijn met alle lieve mensen die dichtbij me staan! Mijn familie, vriendinnen en vrienden. Ik maak graag roadtrips met mijn beste vriendinnen of mooie reizen met mijn vriend (op de motor). Vind het geweldig om nieuwe herinneringen te maken. Verder sport ik regelmatig, hou ik van koken, films en muziek en doe ik aan yoga.

Heb het geluk om nu al zoveel mooie plekken te hebben gezien en er is nog zoveel meer om te ontdekken! Ik voel me altijd thuis in Portland, Amerika, waar familie woont.. Vind het heerlijk om te reizen met mijn vriend en een mooi plekje op te zoeken om zonsondergang te kijken. Ons fijne appartement in Leiden is ook echt een van mijn favoriete plekken, lekker kaarsjes aan en met een theetje bij de open haard.

Als ik zie dat mensen elkaar helpen of zich inzetten voor anderen of voor dieren die niet voor zichzelf kunnen zorgen. Mijn vriend, familie en vriendinnen maken me gelukkig! Het zijn vaak de kleine dingen waar ik enorm van kan genieten en probeer altijd te kijken naar waar ik dankbaar voor kan zijn. Mijn opa en oma, die er helaas niet meer zijn, waar ik zoveel mooie herinneringen aan heb en veel van heb geleerd. Na 72 jaar waren ze nog steeds verliefd. Dat vind ik mooi.

Lastig! Er zijn zoveel mooie producten, ik kan niet zonder mijn CC cream van IT cosmetics. Hopelijk is deze ook snel in Nederland te verkrijgen 😉 En natuurlijk een goede concealer en een mascara.

Mijn haar het liefste los met een beetje beach spray of volume spray in de aanzet. Make-up verschilt en ligt aan het moment. Soms is het heerlijk om een dag niks te dragen maar meestal draag ik mijn CC cream en zijn mijn ogen opgemaakt. Ik houd van een frisse natuurlijke look en voor speciale gelegenheden is het leuk om extra uit te pakken!

Ligt een beetje aan mijn mood en gelegenheid! Ik draag niet vaak printjes. Ik zou zeggen sportief/casual. Skinny Jeans met een lekkere trui of shirt en laarsjes of gympen. Voor een chiquer event vind ik het leuk om een nette broek met mooie top te dragen of een jurkje.

Mensen te zien stralen! Iedereen verdient het om zich mooi en zelfverzekerd te voelen en ik geloof dat er in iedereen schoonheid zit. Van binnen en van buiten.

Ik hoop met alle lieve mensen om mij heen te zijn en lekker in ons appartement in Leiden te wonen. Heel veel mensen blij te blijven maken met mooie looks en mij verder te blijven ontwikkelen in dit mooie vak.