Michelle werkt sinds 2014 als kapper, visagist, hairstylist, grimeur en in de film-, tv-, muziek-, fashion- en theaterwereld. Zo werkte zij voor verschillende Stage Entertainment musical producties zoals Beauty and the Beast, Ciske de Rat, On your Feet en komend seizoen zal zij werkzaam zijn bij de klassieker Mamma Mia! Verder is zij de afgelopen twee jaar werkzaam geweest bij Walibi Fright Nights in het grime team om iedereen de stuipen op het lijf te jagen en werkte zij bij Opera2Day. Ook verzorgde zij de make-up en hairstyling voor verschillende korte films. Naar haar commerciële werk is Michelle nog steeds werkzaam als kapster en heeft voor al meer dan 50 bruiden hun haar en make-up verzorgd op die ene speciale dag!

13 vragen aan Michelle

Mijn naam is Michelle en ik ben Allround Hair en Make-up Artist. Sinds 2014 ben ik officieel Allround kapper en gecertificeerd visagist. Sinds 2017 ben ik Allround Make-up Artist geworden.  

Ik ben geboren op 22 juli 1995 in Pijnacker. Op mijn 5e zijn we verhuisd naar Burgh-Haamstede in Zeeland en daar ben ik opgegroeid.

In Zeeland heb ik de Allround Kappers opleiding afgerond en toen ik 19 was ben ik verhuisd naar Amsterdam. Ik wilde graag een allround make-up opleiding volgen en de enige die mij aansprak zat daar. Dus ben ik op mijn 19e als eerste van het gezin uit huis gegaan naar de grote stad. Sindsdien woon ik nog altijd in het mooie Amsterdam en voorlopig wil ik hier nog zeker niet weg!

Na het behalen van mijn MAVO diploma ben ik de Allround kappers opleiding gaan doen. Daarna heb ik de Allround Grimeur/Make-up Art opleiding afgerond in Amsterdam.

Vanaf jongs af aan schreef ik al in kinderboekjes dat ik kapper wilde worden. ’S Avonds voor de tv deed ik altijd graag iedereen zijn haren mooi maken en daarnaast tekende ik altijd graag. De creativiteit zat er dus al vroeg in!

Eenmaal op de kappersopleiding  zag ik mijn toekomst niet voor me om dagen lang in een kapsalon te staan. Ik wilde meer. Ook kreeg ik daar visagie les op school. Iets wat mij erg aansprak en waar ik goed in was. Daar kon ik toch nog meer mijn creativiteit in kwijt. Zo ben ik opzoek gegaan naar make-up scholen om nog meer te leren. Toen kwam ik de Allround Grimeur/Make-up Art opleiding tegen en wist ik het: dit is wat ik wilde!

Het leuke aan mijn opleidingen vond ik de vrijheid. De variatie van verschillende vakken.  

Ik kon hier overal mijn creativiteit in kwijt, in zowel haar als make-up, van heel naturel tot aan heel extreem.  Opdrachten uitwerken en nieuwe, eigen ontwerpen maken. Je mocht doen wat jij tof vond en zo creëerde je zelf, je eigen stijl.   

Mijn werk is zeker wel een van mijn hobby’s. Het is mijn passie en ik word er blij van. Elke dag is anders en weer een verrassing.   

Daarnaast hang ik graag de toerist uit, ik wil nog heel graag een keer op reis, iets van de wereld zien! Af en toe gaan de voetjes van de vloer op een goed feestje,  sport ik heel soms en doe ik graag leuke dingen met vrienden of familie. 

Dat is sowieso mijn huisje in het centrum van Amsterdam! Een heerlijk sfeertje en leuke, fijne huisgenoten. Daarnaast een fijne buurt waarin er altijd wat leuks te doen is en de gezellige barretjes altijd open zijn.  

Toch vind ik het ook nog heel fijn bij mijn ouders. Niet dat ik daar nog mijn eigen kamertje heb met al mijn spullen, maar af en toe is het heerlijk om even een weekendje Zeeland te pakken en lekker uit te waaien op het strand met mijn hondje.

Daarnaast zal ik vast nog wel een favoriete plek op aarde hebben, maar die moet ik dan nog ontdekken.. Vandaar nog die reiswens.

Creatief bezig zijn en vooral mezelf vooruit zien gaan en ontwikkelen. Dat is mooi om te zien dat je uiteindelijk je droom achterna gaat. 

Daarnaast gewoon de standaard dingen, leuke uitjes met vrienden en familie, de kleine momenten in het leven waar je vaak niet bij stil staat.  

Dat verschilt per persoon natuurlijk. Iedereen is mooi op zijn manier en ieder heeft zo zijn favoriete product.  Als ik zou moeten kiezen voor mijzelf zou ik voor mascara gaan. Dat opent toch je gezicht en geeft net even een frissere look. Ook omdat ik erg blond ben, dus blonde wimpers heb, voel ik me zonder mascara toch wel een bleekscheetje haha. 

Als ik uit huis ga draag ik altijd wel make-up, mijn standaard look. Die bestaat uit dagcrème met een tintje, mascara, eyeliner, wenkbrauwen ligt ingevuld en een beetje blush 

Maar als ik nergens heen hoef, vind ik het heerlijk om niks op te hebben. Lekker puur natuur. 

Mijn haar doe ik eigenlijk vrij weinig aan. Het is erg stijl en vind het fijn als het wat stugger is zodat het wat meer volume geeft. Daarom gebruik ik alleen wat volume poeder en wat beach salt spray. Om wat meet textuur te geven aan mijn haar.  

Dat verschilt heel erg in wat voor bui ik ben. Ik hou wel het meest van lekker casual en soms gecombineerd met chic. 

Zo kan ik de ene dag in een jurkje lopen met toffe sneakers eronder en de andere dag in een grove mom-jeans spijkerbroek met hak-laarsjes. Iets heel simpels dragen met bijvoorbeeld weer een heel uitgesproken riem of tas erbij, daar houd ik ook wel van.  

Ik vind het leuk om de mode een beetje te volgen maar draag ik toch wel waar ik echt zin in heb en lekker bij voel. 

Dat elke dag weer een verrassing is en een nieuwe uitdaging! Geen dag is hetzelfde.. Dat is het leuke aan het allround zijn. 

Veel nieuwe avonturen, een groot portfolio en nog veel meer ervaring. En uiteraard gelukkig! 🙂