Roos is sinds 2014 werkzaam als kapster en een aantal jaren later rondde zij haar visagie opleiding succesvol af. In 2019 heeft ze de keuze gemaakt om haar baan in de kapsalon op te zeggen en zich volledig te focussen op visagie en hairstyling. Dat was heel spannend, maar ze heeft er zeker geen spijt van. In een korte tijd heeft ze al veel toffe ervaringen opgedaan op de werkvloer. Zo werkte Roos bij shows van WELLA trendvision en heeft ze samengewerkt met veel fotografen. Naast haar commerciële werk heeft ze al heel wat bruiden mooi mogen maken.
Sinds 2020 heeft ze ook thuis de deuren geopend van haar kapsalon, daar zijn o.a. proefsessies mogelijk voor de bruid om alle wensen in een rustige omgeving goed te bespreken.

13 vragen aan Roos

Mijn naam is Roos. Ik ben kapster, hairstylist en visagist.

Ik ben geboren en getogen in de achterhoek, in het plaatsje Drempt. Op dit moment woon ik met mijn partner en hond in Doetinchem.

In 2014 ben ik geslaagd aan de kappersopleiding en in 2018 heb ik de allround visagie opleiding succesvol afgerond.

Vanaf mijn 8e jaar zei ik al dat ik kapster wilde worden, mijn keuze was na de middelbare school dan ook niet moeilijk en ik begon direct aan de kappersopleiding. Visagie is een mooie aanvulling op het kappersvak en daarom ben ik een aantal jaren later ook deze opleiding gaan volgen.

Dat ik een vak leerde waarbij je mensen nog mooier mag maken en je eigen creativiteit in kwijt kan.

Het klinkt cliché, maar mijn werk is mijn hobby. Daarnaast natuurlijk ook genieten van het leven met mijn dierbaren om mij heen.

Er zijn veel prachtige plekken waar wij graag zijn. Maar het fijnste is toch thuis, met mijn partner en onze hond.

Om mensen blij te zien met een creatie die ik heb gemaakt.

Best wel basic, vooral mijn make-up. Mijn haar zie ik als mijn sieraad, het moet goed verzorgd zijn en ik hou van los wavy hair als ik uitga. Maar vaak tijdens het werk heb ik het vast.

Ook vrij basic. Ik hou van zwart en comfortabele kleding.

Dat je elke dag mensen nog mooier mag maken dan ze al zijn. Maar ook de afwisseling, geen enkele persoon is hetzelfde of heeft dezelfde wensen.

Ik hoop dat ik nog heel lang dit vak als zelfstandig ondernemer kan uitoefenen!