Sanne is sinds 2014 fulltime werkzaam als visagist, hairstylist en grimeur in de tv-, muziek-, fashion-, film en theaterwereld. Daarnaast werkt zij ook als special make-up artist en heeft ze een eigen atelier waar alle creaties worden voorbereid en gemaakt.
Ondertussen heeft zij al heel wat bijzondere en uiteenlopende opdrachten en ervaringen mogen opdoen en is ze nu vanaf de tekentafel bezig met de special make-up effects, visagie en haarwerk voor een Engels/Nederlandse sciencefiction film.
Daarnaast heeft zij voor meerdere tv programma’s en film zoals Undercover Boss (SBS6), Streetlab (KRO-NCRV), Happy Dinsdag, Wannabees (RTL), De Eierlanders (NPO3), Everybody Dance Now (RTL), De Wereld van Smaak (RTL), Loenatik, Wie Opent Het Slot (RTL) en 24Kitchen gewerkt.
Ook in de muziek industrie heeft ze mooie opdrachten mogen doen voor o.a. de Theater tour van Paskal Jakobsen, Q-Dance, Josylvio, Freddy Moreira, Trobi, Masters of Hardcore, Dominator, The Charm the Fury en Jayh.
Ze heeft voor merken en magazines mogen werken zoals Oor Magazine, Pupmag, Elya haircare, Decathlon, The Collector, Persu, B-Undaunted, Just Me & Mine, MOCO, Time For Wood, Overdose, Specsavers, de Amerikaanse commercials voor Tracelink en heeft daarnaast nog talloze beauty & fashion publicaties op haar naam staan.
Voor meerdere festivals verzorgt zij visagie, grime & hairstyling voor de acts en maakt ze regelmatig mooie looks voor premières. Een aantal van deze evenementen zijn Valhalla Festival, De Toppers, Sensation White en Bach Festival.
Ze maakt frequent levensechte rekwisieten voor Nederlandse theater producties zoals Kokoschka & Mahler en heeft tijdens haar opleiding voor het Nationale Toneel mogen werken. Ieder jaar geeft zij in London special make-up demonstraties voor grote make-up beurzen zoals de IMATS en de Creature Geddon.

13 vragen aan Sanne

Mijn naam is Sanne en ik ben allround make-up artist en hairstylist. Vanaf 2014 mag ik dit officieel en met veel plezier mijn werk noemen. Daarnaast ben ik ook gespecialiseerd in special make-up effects en props, dit doe ik samen met mijn vriend.

Ik ben geboren op 15 april 1991 te Haarlem, daar heb ik tot mijn 23e gewoond en na mijn opleiding ben ik naar Zaandam verhuisd waar ik ook een prachtig werk atelier heb. Uiteindelijk zou ik weer graag terug naar Haarlem willen, dat is en blijft “mijn” stad!

Na de middelbare school heb ik de opleiding Kunst, Cultuur en Amusement gevold en deze succesvol afgerond. Ik ben altijd erg geïnteresseerd geweest in deze onderwerpen en wilde daar destijds graag iets mee doen. Na de opleiding ben ik een jaartje bezig geweest met het maken van media content en het uitzoeken wat ik nu écht wilde samen met een talent coach, want verder studeren wilde ik sowieso. Samen zijn we toen bij de 3-jarige opleiding Allround Grimeur terecht gekomen.

Van kinds af aan had ik al schmink en make-up boeken waar ik veel mee oefende en haalde ik veel plezier uit het kijken naar beauty foto’s in tijdschriften. Ook de complexere prothese make-ups uit fantasy en sciencefiction films fascineerde mij. Ik was altijd creatief bezig en vond kunst en cultuur erg interessant.
Na mijn eerste opleiding kwam dat alles samen; ik wilde meer dan alleen visagie doen en op deze opleiding kon dat.

Wat ik zelf vooral leuk vond was de uitgebreide variatie aan verschilde disciplines; visagie, hairstyling, special make-up, pruiken en haarwerk maken, airbrush en bodypaint. Zo kon je eigenlijk alles leren.
Hier heb ik de basis van mijn “kunnen” gelegd. De rest moet je natuurlijk zelf doen, het opbouwen van je portfolio en klantenkring, thuis oefenen, goede stages regelen en gewoon je best doen. Ik was wel echt 24/7 met school en het vak bezig om te bereiken waar ik nu ben. Deze vrijheid vond ik ook erg fijn, iets leren op school is één ding maar jezelf daadwerkelijk ontwikkelen en verbeteren doe je zelf.

Dit klinkt misschien ontzettend “cheesy” maar ik kan oprecht zeggen dat mijn werk mijn passie en hobby is. Ook in mijn vrije tijd ben ik er graag mee bezig, op een vrije dag ga ik bijvoorbeeld gerust naar het atelier om daar lekker bezig te zijn.
Daarnaast ben ik gek op muziek, sciencefiction/fantasy films, kunst, cultuur, beauty, shoppen, gamen en houd ik van interieur styling.
Natuurlijk hou ik ook heel erg van gezelligheid, even lunchen en gezellig een terrasje of concert pakken.

Dat is toch wel het huis waar ik samen met mijn vriend en twee katten woon, wij zijn beide gek op interieur styling dus dat is heerlijk thuis komen na een lange werkdag of een spannende deadline (met soms nachtwerk!) in het atelier. Dit huis had dan wel met voorkeur in Haarlem gestaan ;).
London vind ik zelf een erg leuke stad en dan met name Camden Town, dat is echt een superleuke hippe en artistieke wijk met veel soorten eten, kleding, markten, kunst en mooie opvallend gekleurde panden.
Ook Schotland is een favoriet van mij, in Edinburgh kan je echt goed shoppen en in het “Old Town” gedeelte staan echt prachtige oude gebouwen. Dat is echt net een open lucht museum; zo mooi en goed bewaard gebleven! Als je dan naar de hooglanden gaat (met name Isle of Skye) vind je echt de meest prachtige natuur.
Ik zou nog heel graag naar Japan willen!

Het leren van nieuwe dingen, progressie in mijn werk zien, blije klanten! Gezelligheid, lekker eten, goede muziek, mooie dingen met mijn handen creëren, werken in mijn atelier, winkelen en interessante plekken bezoeken. Eigenlijk gewoon de kleine dingen die het leven leuk maken en creatief bezig zijn met mijn werk.

Ik kan er echt niet 1 kiezen hoor! Ik vind dat ook niet echt de manier waarop je een gezicht zou moeten bekijken; iedere vrouw heeft andere make-up behoeftes en juist het balans van meerde producten is wat een gezicht mooier maar toch natuurlijk maakt (ik ga dan even uit van een dagelijkse look). Je kunt beter met meerdere producten een dun laagje aanbrengen.
Voor een frisse basis zou ik gaan voor een concealer of een luchtige semi transparante foundation (afhankelijk van het aantal oneffenheden die je wilt wegwerken), een goede blush en het liefste een matte bronze poeder onder de jukbeenderen en langs het voorhoofd, subtiel lipkleurtje/glossje en wat mascara. Ik vind wenkbrauwen echt heel erg heel erg belangrijk, dit is zo bepalend voor een gezicht. Dus een beetje poeder om de lege stukjes op te vullen of een getinte wenkbrauw mascara als je zelf al volle wenkbrauwen hebt is echt top.

Ik doe wel echt iedere dag mijn haar en make-up! Ik vind het belangrijk om er verzorgd uit te zien maar ik vind het ook gewoon echt heel leuk om te doen. Ik zie make-up en haar ook als een stijl, je kunt het aanpassen op je kleding of hoe je je voelt. Ik vind dat heel fijn! Daardoor ontdek ik ook veel nieuwe trucjes en mooie kleur combinaties.

Ik ben echt gék op kleding, schoenen, tassen en alles wat daarmee te maken heeft. Ik heb thuis een heel fijn makeup kamertje met een walk in closet die echt uitpuilt. Alle stijlen zijn eigenlijk wel in mijn kast te vinden. Gewoon lekker dragen waar je zin in hebt, of dat nou stoer, vrouwelijk, classy of bijvoorbeeld vintage is. Sieraden, hoedjes en een mooie jas of tas vind ik ook heel leuk, vooral om een simpele outfit mee af te stylen.

Dat is wel echt de afwisseling! Als ik altijd hetzelfde zou moeten doen zou ik me snel vervelen.
Mijn werk is heel erg divers omdat ik ook special makeup effects en alle andere facetten van het vak beheers.
De ene dag doe ik makeup voor een fashion shoot met modellen, de andere dag mag ik acteurs realistisch ouder maken voor een film. Voor de special make-up opdrachten zijn we vaak weken bezig met de voorbereiding; een kopie maken van het gezicht van de acteur, boetseren, mallen maken, werken met silicone en dan op de dag zelf plakken we de protheses en worden deze gekleurd.
Het werk in het atelier is heel uiteenlopend, zo maak ik lichaamsdelen na voor medische simulaties of maak ik props voor theaterstukken. Ik geniet hier heel erg van.

Gelukkig, met hopelijk veel kennis en toffe opdrachten! Mooie creaties en make-up looks, geen dag hetzelfde. Gewoon verder gaan en groeien in wat ik nu doe. Ik heb er zin in!