Stefanie werkt sinds 2011 als visagist, hairstylist en grimeur in de film-, tv-, muziek-, fashion- en theaterwereld. Zo drukt zij al jaren haar creatieve stempel op het sketchprogramma Draadstaal, werkte zij voor de eerste 3 seizoenen van Neonletters, werkte mee aan verschillende NTR en NFF films en seizoen 1 & 2 van Echt niet oké. Verder verzorgde zij de make-up en hairstyling van o.a. commercials van de ANWB, Toyota, Shoeby en Lake-Side en was zij werkzaam bij verschillende theaterproducties van Fanwork en NJMT. Ook kun je haar werk kennen van meerdere videoclips van Gers Pardoel. Naast al deze grote namen verzorgde Stefanie al voor meer dan 100 bruiden hun haar en make-up.

13 vragen aan Stefanie

Mijn naam is Stefanie: visagiste, hairstyliste, grimeur en schoonheidsspecialiste en werkzaam bij Color Me Up sinds 2017.

Ik ben geboren in Hoorn, in de omgeving van Hoorn opgegroeid en nog steeds woonachtig in Hoorn.

Als eerste heb ik de driejarige MBO voor schoonheidsspecialisatie gevolgd en behaald. Na deze opleiding ben ik de MBO opleiding voor Allround grimeur gaan doen. Beide opleidingen waren in Amsterdam.

Sinds kleins af aan was ik al gek op tutten. Tijdens de middelbare school heb ik dan ook meteen de richting uiterlijke verzorging gekozen en heb daar kunnen ontdekken dat het vak als schoonheidsspecialiste mij toch leuker leek dan het kappersvak. Tijdens de opleiding kregen wij ook een stukje visagie, waar ik heel enthousiast over raakte en ben mij daar toen in gaan verdiepen. Het ROC van Amsterdam was net begonnen met de opleiding Allround grimeur en op de open dag kwam ik erachter dat dit is wat ik wilde. Gelukkig werd ik toegelaten en zat ik bij de tweede lichting van deze nieuwe opleiding.

Het creatief bezig zijn. Elke keer weer iets anders bedenken wat je vervolgens met je eigen handen tot leven kon laten komen.

Mijn hobby’s zijn reizen en koken.

Dat zijn zonder twijfel Bali en Australië!

Van een etentje met de mensen die ik het meeste lief heb. Eten en een goed gezelschap zijn in mijn ogen de perfecte combinatie.

Mascara!!! Dat doet zoveel voor je gezicht!

Qua make-up doe ik dagelijks niet zo heel veel. Beetje mascara, wenkbrauwen aanzetten en als het nodig is concealer. Als ik een avondje uit ga vind ik het wel leuk om er wat meer aan te doen. Qua haar is het maar net hoe het die dag valt door mijn krullen.

Als ik in mijn kledingkast kijk, dan is het voornamelijk zwart. Dat kleed zo lekker af. Niet persé een bepaalde style.

Het leukste aan het vak vind ik de variatie, zo sta je op de set van een acteur een typetje te maken zodat de acteur nog beter in zijn rol kan komen en zo sta je een bruid nog mooier te maken op 1 van de mooiste dagen uit haar leven. Mijn werk is mijn passie!

Dat ik nog steeds vol passie het leukste vak wat er is uitoefen!