Wendy werkt sinds 2014 als visagist en haarstylist. In 2016 breidde zij haar vaardigheden uit met een opleiding grime. Ook is Wendy sinds 2016 nagelstylist. Als visagist, haar- en nagelstylist biedt zij bruiden en haar gasten wanneer gewenst een compleet pakket, om ze te kunnen laten stralen op de huwelijksdag.

Wendy neemt haar werk erg serieus en gaat voor kwaliteit. Regelmatig volgt zij cursussen en workshops om zich de nieuwste trends en technieken eigen te maken. Voor beleving, kwaliteit en gastvrijheid neemt zij graag de tijd. Want dat is toch wat iedere klant verdient?
Wendy werkt voor zowel de commerciële als de particuliere sector, door het hele land. Zo verzorgde zij meerdere malen de visagie & hairstyling voor Batavus, de Energiewacht, Rinsma Modehuis en Be-One Damesmode. Verder werkte zij achter de schermen bij Miss-verkiezingen en verzorgd vaak de make-up en hairstyling voor het castingbureau Echtemensen.com. Ook mocht zij onze turn-kampioen Epke Zonderland in de poeder zetten voor een klus van Craft Sportswear Benelux.

Wendy liet al vele bruiden stralen op één van de mooiste dagen van hun leven. Ook u maakt ze graag mooi!

13 vragen aan Wendy

Mijn naam is Wendy. Ik ben visagist, haarstylist en nagelstylist. Ik werk als zelfstandig ondernemer. Ik ben getrouwd en heb twee prachtige dochters, beide tieners. Ik houd van dieren, we hebben twee katten en twee konijnen in huis. Erg gezellig.

Ik ben opgegroeid in een klein dorpje in Friesland. Tot mijn twaalfde woonde ik in Molenend. Toen ik twaalf was verhuisde ik naar een ander dorp in de buurt, Giekerk. Op mijn 19e ging ik uit huis.

Ik heb na de Mavo de mdgo-Mode&Kleding in Leeuwarden gevolgd, de commerciële richting. Later ben ik korte opleidingen gaan volgen, zoals Directiesecretaresse, Managementopleiding, Visagie en haarstylist, Nagelstylist en Grime.

Ik was altijd erg geïnteresseerd in het modevak en ondernemen. Vroeger deed ik ook nog modellenwerk. De mdgo-MK sloot helemaal aan bij mijn interesses. Later kwam ik meer in het administratieve terecht. Maar uiteindelijk ontdekte ik dat ik toch het liefst in de beautybranche aan de slag wilde, als zelfstandig ondernemer.

Het creatief en vrij bezig zijn.

Mijn werk is mijn hobby. Ik heb het geluk dat ik hiervan mijn vak heb kunnen maken, zonder dat het plezier er van af gaat door druk en verplichtingen.

Deze moet ik nog ontdekken. Ik hoop nog vele reizen te mogen maken. Schotland, de route van Inverness naar Appelcross is bijzonder mooi.

Ik word vrolijk van heel veel dingen. Maar het begin van het voorjaar vind ik wel erg fijn. De geuren van het pas gemaaide gras of de rond springende en huppelende dieren en de allereerste zonnestralen. Daar geniet ik wel extra van!

De all nighter make-up spray van Urban Decay!

Het allerliefst draag ik mijn haar los met een lichte slag er in. En een mooie dag make-up in aardetinten en eventueel een roze accent.

In de realiteit draai ik mijn haar vaak in een knot en draag ik vaak geen make-up.
Klanten komen bij mij meestal make-uploos en voelen zich ongemakkelijk. Dat geld ook voor veel jeugd. Ik wil laten zien dat je in de basis mooi bent zoals je bent en dat make-up bedoeld is om je sterke punten te accentueren en niet om je er achter te verschuilen. Om dat uit te stralen, begint het voorbeeld bij mijzelf.

Ik heb niet een uitgesproken kledingstijl. Ik vind heel veel dingen mooi. Over het algemeen casual netjes. Een coltrui is wel een van mijn favoriete kledingstukken. Een trendy jurkje/jurk vind ik ook mooi. Rood staat mij goed.
Tijdens mijn werk draag ik meestal zwart, een broek, coltrui en eventueel een vest of colbert. En thuis trek ik graag mijn joggingbroek aan.

Mensen raken soms geëmotioneerd nadat ze opgemaakt zijn, omdat ze zichzelf dan zo mooi vinden. Die mate van waardering vind ik erg mooi. Maar ook de vrijheid in het werk, iedere dag anders en iedere dag andere mensen.

Ik heb ideeën en ambities. Maar zoals Oprah Winfrey ooit zei; “You can have it all, just not all at ones”. Op dit moment focus ik mij volledig op mijn gezin, die in deze fase écht mijn aandacht nodig heeft én op mijn werk, wat mij ontzettend blij maakt en waarin ik iedere dag leer van heel veel mensen.
In de toekomst zie ik uitbreidingen van mijn bedrijf en de mogelijkheid om samen met mijn man de wereld te ontdekken.