Willemijns reis begon bij de school van Mieke Petiet in Amsterdam, hier heeft ze de opleiding gevolgd tot Allround Make-up Artist. Bij dezelfde school heeft zij ook een Hairstyling opleiding gevolgd en kreeg hierbij les van Bobby Renooij. Op dit moment volgt zij een masterclass om zichzelf nog meer te ontplooien en echt álles uit haar creativiteit te halen, bijvoorbeeld door extreme make-up en grime looks te ontdekken.
Ook heeft zij een periode voor MAC Cosmetics gewerkt waar zij verschillende trainingen kreeg. Ook leerde zij hier perfect hoe je iemand het beste kunt adviseren en hoe je samen tot de gewenste creatie komt met de klant. Willemijn werkt als freelancer en verzorgd de make-up en hairstyling voor verschillende opdrachtgevers. Denk hierbij aan photoshoots, modeshows, festivals en videoclips. Hiernaast wordt Willemijn erg blij van de stralende blikken van een blije bruid. Zoals ze zelf zegt: ‘Elk gezicht heeft iets moois en dat haal ik graag naar boven!’

13 vragen aan Willemijn

Mijn naam is Willemijn, ik ben allround make-up artist en hairstylist.

Ik ben geboren op 24 april 1998 in het Noord-Hollandse Schagen en heb daar tot mijn 21e gewoond.

Na mijn Vmbo-TL diploma te hebben behaald ben ik Allround Schoonheidsspecialist gaan studeren in Haarlem. Hierna ben ik de opleiding tot Allround Make-up Artist en Hairstylist gaan volgen bij de school van Mieke Petiet in Amsterdam.

Van kleins af aan had ik thuis al een oefenkop waar ik regelmatig op schminkte of (kinder) make-up op uitprobeerde. Ook mijn moeder kliederde ik veel onder. Ik was altijd creatief bezig, of dit nu met make-up, schmink of iets met lapjes stof was. Thuis was ik altijd aan het knutselen. Na de opleiding tot Allround Make-up Artist bij de school van Mieke Petiet merkte ik dat alles samen kwam. Tijdens de Masterclass die ik momenteel volg ontwikkel ik steeds meer op creatief gebied. Blijven leren is belangrijk voor mij.

De opleidingen tot Allround Make-up artist en Hairstylist heb ik gevolgd bij de school van Mieke Petiet en hierbij heb ik les gekregen van verschillende (vak)docenten. De lessen werden verzorgd in kleine klassen waardoor er persoonlijke aandacht is voor iedereen. Het opbouwen van een goed portfolio, thuis voorbereidend werk doen en vooral veel oefenen zijn onderdelen die op school werden behandeld. Hier heb ik mezelf zo kunnen ontwikkelen dat ik zeker was van wat ik wilde doen.

Ook in mijn vrije tijd houd ik ervan om mij op te sluiten in mijn atelier en om hier de hele dag bezig te zijn met nieuwe creaties. Daarnaast ben ik gek op muziek, festivals, sporten, gezelligheid met vrienden en familie en vind ik interieur styling ook steeds interessanter worden.

Thuis, bij mijn lieve vriend en hondje. Bij de mensen waar ik van houd.

Van heel veel verschillende dingen, het leren van nieuwe dingen, progressie in mijn werk zien, mooie dingen creëren, werken in mijn atelier. Gezelligheid, lekker eten, goede muziek, mooi weer.

Iedereen heeft andere, eigen make-up gewoontes en de juiste balans daarin is wat een gezicht nog mooier kan maken. Voor een dagelijkse make-up look kun je met een klein beetje wenkbrauwpoeder, een potlood of als je al erg mooie, volle wenkbrauwen hebt een gel, de wenkbrauwen een klein beetje bijwerken. De wenkbrauwen zijn het kapstokje van het gezicht. Pak een lichte, mat of glanzende oogschaduw voor het bewegend ooglid om de huid daar iets op te lichten. Likje mascara, een mooie, gekleurde gloss op de lippen en je bent al heel snel good to go.

Mijn alledaagse look ziet er vooral verzorgd uit. Mijn haren doe ik vaak in een lage knot als ik aan het werk ben, met een snelle maar verzorgde make-up. Een klein beetje zoals ik hierboven ook beschreef. Echter heb ik van mezelf niet veel wenkbrauw, dus zet ik deze altijd iets heftiger aan. Voor een avondje uit kan ik wel lekker uitpakken, mijn haren gooi ik dan meestal los, en van mezelf heb ik een lichte slag dus dit zit vaak snel goed. Qua make-up maak ik de look iets heftiger met bijvoorbeeld een winged-eyeliner en/of een knalrode lip, dat is mijn ultimate favorite. Zeker in de zomer kan ik kleur op de lippen meer waarderen. Meestal breng ik dan ook nog wat bronzer aan in mijn gezicht voor iets meer kleur.

Mijn kledingstijl is verschillend, ik kan veel verschillende stijlen waarderen. Zo draag ik doordeweeks vaak een fijn zittende flaired broek met een mooie off-shoulder trui. Terwijl ik in het weekend wat chiquer gekleed kan gaan in een mooie, strakke rok met een kanten top erin. Ik draag waar ik op dat moment zin in heb en heb van alles wat in mijn kast hangen, dat is ideaal.

Dat het afwisselend is, elke dag is anders, uit elke dag haal ik voldoening en leer ik weer nieuwe dingen. Maar ook dat ik op mooie plekken mag komen en veel nieuwe mensen mag leren kennen.

Op werkgebied heb ik een droom en werk ik hard naar die droom toe. Privé gezien hoop ik dat ik samen met mijn lieve vrienden en familie in alle gezondheid en geluk oud mag worden en nog heel lang mag genieten van het leven samen.